Van angst naar vertrouwen

Zo ga ik in gesprek met een vrouw. Ze is uitgevallen op haar werk. Ze was onlangs gescheiden. Geen contact meer met haar ex en ook niet met haar verslaafde zoon. Ze voelde zich somber en verdrietig en zag hier geen uitweg meer in. Ze vertelde wat er in haar huwelijk was gebeurd en hoe dominant haar man was. Als zij hem iets vertelde werd er nooit naar haar geluisterd. Ze dacht…laat maar.

Zo zette ze eigenlijk iedereen en zichzelf buiten spel. Opvallend was dat ze in het gesprek alleen maar praatte over haar ex. Heel normaal, want we zien ook heel goed wat de ander doet. Zij zei: ”Hij moet veranderen en dat doet hij niet”. Ze was erg verwijtend naar hem en voelde zich niet serieus genomen. Door verder te praten zag ze in dat ze eigenlijk nooit echt duidelijk is geweest naar haar ex. Bang voor de reacties en emoties. Bang voor eigen emoties. De gesprekken omtrent hun verslaafde zoon gaf veel spanning en onbegrip in hun relatie. De communicatie tussen beide over zoon verliep zeer moeizaam en daar zijn ze elkaar totaal kwijt geraakt.

Als de angel eruit is

Tijdens het gesprek gingen we er dieper op in. Klopt het wat je allemaal denkt? Ze kwam ze er achter dat het niet om haar man ging. Er speelde hele andere dingen mee, onbesproken gebeurtenissen, emoties en haar diepe angst bang niet goed genoeg te zijn. Toen de angel eruit was, kwam er weer ruimte. Ze is naar haar ex-man gegaan. Ze heeft vertelt wat ze heeft ontdekt en excuus gemaakt voor haar aandeel in het geheel.

Ze sprak met haar hart. Haar hart en hoofd liggen weer op 1 lijn. Het geeft een grote opluchting en er was weer ruimte voor gesprek. Ze voelde weer de verbinding. Het gaf zoveel verheldering! De omgang met elkaar verloopt weer prettig en ze komen weer bij elkaar over de vloer. Er vallen zoveel puzzelstukjes in elkaar. Ze kan weer verder met haar leven. Ze heeft zich weer beter gemeld bij haar werkgever. De toekomst ziet ze met vertrouwen tegemoet! Super mooi!