Wat mij gelukkig heeft gemaakt als verpleegkundige!

Echt iets kunnen betekenen in een periode wanneer mensen op hun kwetsbaarst zijn. Ik ben zelf sinds 2000 werkzaam als verpleegkundige en doe dat met veel plezier!

Maar – en dat weet jij net zo goed als ik – kent het vak ook minder leuke kanten. Patiënten vertonen soms ‘moeilijk’ gedrag, een leidinggevende die jou niet begrijpt, familieleden zijn het niet eens met de gang van zaken, artsen hebben het te druk om te komen en collega’s hebben meningsverschillen. Kortom: dat geeft nog wel eens ‘gedoe op de werkvloer’.

 

Ik had daar last van

In 2015 begon het zich te stapelen. Onzekerheid en bang het niet goed te doen nam de overhand. Ik had moeite om leiderschap te pakken. Moeite om voor mezelf op te komen en grenzen aan te geven. Ik vond het lastig om duidelijk aan te geven waar ik voor stond en mensen aan te spreken. Ik begon steeds meer te piekeren en voelde me voor alles verantwoordelijk. Ik ging inmiddels met een knoop in mijn maag naar mijn werk en was thuis ook niet de gezelligste meer. Ik stond in een overlevingsstand.

En toen zei het thuisfront tegen mij: ‘Stop! Of je zoekt een andere baan. Of je stopt met klagen.’

Ik wilde het anders

Oei. Super confronterend maar tegelijkertijd precies wat ik nodig had. Ik besloot het roer helemaal om te gooien en dacht na over wat IK wilde. Ik wilde mijn werk wel behouden, want daar ligt mijn hart. Maar ik wilde het anders doen. Anders op de werkvloer. Ik wilde meer grip op mezelf krijgen.
Ik startte een coachtraject en ging met mezelf aan de slag. Ik specialiseerde me in de transformatieve communicatie en heb daar alle sleutels gevonden. Dit heeft mijn werkplezier teruggegeven en nog zoveel meer moois!

In 2016 startte ik mijn eigen coach- en mediationpraktijk en help mensen met dat wat ik zelf zo hard nodig had: het kunnen oplossen en voorkomen van gedoe en conflicten. Dit draagt namelijk bij aan werkplezier, mentaal welbevinden, samenwerken en kwaliteit van zorg.

Voor mij is alles totaal anders geworden

De angel is eruit. Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen aandeel en eigen patronen en geleerd hoe dit te doorbreken. Dáár zit namelijk de oplossing. Het heeft mij ontzettend veel opgeleverd.
Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. 
Als ik me ‘geraakt’ voel, weet ik nu hoe ik dat kan oplossen.
Ik maak steeds meer bewuste keuzes waar ik 100% achter sta.
Ik heb nu de tools zodat ik conflictsituaties kan oplossen en gedoe kan voorkomen
Ik heb meer balans, rust en zelfvertrouwen
Ik voel me niet meer afhankelijk van anderen om werkplezier te ervaren

En dat alles doordat ik snap hoe emoties en conflicten ontstaan, hoe we ze zélf in stand houden en hoe je ze zelf kan oplossen. Voor mij is het GOUD! Ik kan nu dichtbij mezelf blijven en durf te zeggen wat ik wil zeggen. Zonder de ander uit het oog te verliezen. Want we hebben elkaar allemaal hard nodig in het zorgproces. Zonder elkaar zijn we niets.

Wat onderscheidt mij van anderen?

Ik heb alle inzichten, technieken en vaardigheden die ik heb geleerd 8 jaar lang toegepast bij lastige situaties op de werkvloer. Ik kan vanuit eigen ervaring zeggen…HET WERKT! En alle verpleegkundigen en verzorgenden die mijn trainingsprogramma hebben doorlopen ontdekken dat het ook voor hen werkt! Super gaaf!

 

Wat je nog niet van me wist

  • Ik ben opgegroeid in Drenthe en woon samen met mijn man en 2 kinderen in Meppel
  • Ik heb op een psychiatrische afdeling in een algemeen ziekenhuis gewerkt, in de ambulante hulpverlening met multi-probleem gezinnen en momenteel in de gezinspsychiatrie
  • Zingen en piano & gitaar spelen is mijn hobby. En eropuit gaan in mijn eentje en dan een boek lezen… heerlijk!
  • Lievelingsuitje met man en kinderen is op pad gaan met de camper en genieten van alle ‘kneuterige’ momenten. Daar draait het om!
  • Maar: ook afspreken met vriendinnen en kletsen over alles wat ons bezighoudt in het leven vind ik super leuk
  • Ik ben een echt familiemens! Is het al kerst?
  • Wat een genot: een dagje bankhangen en lekker thuis wat aanklooien

Blogs

Van angst tot vertrouwen

Van angst tot vertrouwen

Van angst naar vertrouwen Zo ga ik in gesprek met een vrouw. Ze is uitgevallen op haar werk. Ze was onlangs gescheiden. Geen contact meer met haar ex en ook niet met haar verslaafde zoon. Ze voelde zich somber en verdrietig en zag hier geen uitweg meer in. Ze vertelde...

Lees meer
Zie de mens!

Zie de mens!

Mijn late dienst als verpleegkundige in de psychiatrie was begonnen.Er was die dag een nieuwe patiënte opgenomen en ik werd aan haar gekoppeld als persoonlijk begeleider. Tijdens de overdracht kreeg ik de volgende informatie:Patiënte had een suïcidepoging gedaan en...

Lees meer
Authentiek zijn in de zorg en GGZ

Authentiek zijn in de zorg en GGZ

Herken jij ook de worstelingen die je als zorgverlener kan hebben? Wat zeg ik wel en wat zeg ik niet tegen de patiënt/cliënt of mijn collega? We herkennen het allemaal wel. Ik in ieder geval wel. Graag deel ik een ervaring uit de periode waarin ik werkzaam was in de...

Lees meer