Hoi,
Ik ben Josien en ik help zorgprofessionals en hun teams conflicten op te lossen. Dat doe ik met ontzettend veel plezier. Want hoe mooi en gaaf is het om mensen blij te mogen maken?

Maar nu even over jou
Want je bent hier vast niet zomaar beland.
Jij:
•   Verpleegkundige die vastloopt door een probleem thuis of op je werk
•   Verzorgende die niet door één deur kan met je leidinggevende
•   Teamleider in een zorginstelling die geen uitweg ziet in de negatieve sfeer binnen het team
•   Gewoon heel nieuwsgierig wie er achter deze website zit

En hoe kun jij mij helpen, Josien?

Als verpleegkundige ervaarde ik zelf hoe ingewikkeld een conflict en de gevoelens die daarbij horen kunnen zijn. De situatie was zó erg dat ik de grip op mezelf compleet kwijtraakte.

‘Of je zoekt een andere baan of je lost het op, maar stop met klagen!’

Dat riep het thuisfront tegen me. Deze uitspraak was voor mij het keerpunt, een ‘eyeopener’. Mijn lichaam zat vol spanning door problemen op m’n werk. Ik was psychiatrisch verpleegkundige in een ziekenhuis en hielp patiënten de regie op hun leven weer terug te vinden. Zodat ze weer zin kregen in het leven. Ontzettend dankbaar en mooi werk dat ik met heel mijn hart deed.

Strubbelingen
Maar het waren roerige tijden op de werkvloer: de onderlinge samenwerking verliep stroef en ik voelde de onrust. Collega’s worstelden met hun emoties. Er was zoveel onvrede dat we hulp van buitenaf nodig hadden. Ondanks de inzet van teamcoaching kregen we maar geen vat op de toestand binnen ons team. Niets leek te helpen. De hele situatie frustreerde me en gaf me een machteloos en eenzaam gevoel.

Het dilemma
Wonderlijk hoe problemen kunnen doorsijpelen in de rest van je leven. De onmacht en frustratie die ik op de werkvloer voelde, nam ik mee naar huis. Ik werd een professioneel klager. ‘Of je zoekt een andere baan of je lost het op, maar stop met klagen!’ riepen man en kinderen. En ze hadden gelijk. Er móest iets veranderen.

De sleutel
Opstappen was voor mij geen optie, want ik vond m’n werk veel te leuk. Dus volgde er een intensieve zoektocht om de problemen waar ik tegenaan liep op te lossen. De transformatieve conflictoplossing veranderde alles voor mij. Met deze effectieve en praktische aanpak kon ik mijn problemen en conflicten zélf aanpakken. Onafhankelijk van anderen of omstandigheden. Hoe mooi is dat? Zo vond ik de sleutel naar balans, geluk en verbinding. En nu heb ik weer regie over mijn gevoel en handelen. Super gaaf!

Anders kijken
Ik ontdekte dat alles in mezelf en om mij heen veranderde als ik op een andere manier naar mijn probleem keek. Het ervaren van spanning en frustratie zat in mijzelf. Dat te beseffen was confronterend. Maar toen de ‘angel’ er eenmaal uit was, voelde ik een enorme opluchting. Ik kon zelf iets doen, wat een bevrijding!

De transformatie
Door open te staan voor coaching en een andere manier van kijken ontdekte ik mijn angsten en doorbrak ik oude patronen. Het was een openbaring te merken hoeveel invloed ik heb door situaties vanuit een ander perspectief te zien. In balans en met grip op mijn emoties voelde ik me eindelijk de zorgprofessional die ik wilde zijn. En zo vond ik de verbinding met mezelf, collega’s en patiënten terug. De transformatieve methodiek verrijkte mijn leven, werk en relaties.

Maar Josien, wat heb ík hieraan?
Na mijn positieve ervaring ging ik een coach en mediation opleiding volgen. Hier leerde ik de krachtige methode die mijn werk en leven zo veranderde doorgeven aan anderen. En nu help ik jou als zorgprofessional met het oplossen van conflicten. Zodat jij je weer vrij voelt op je werk én in je persoonlijke leven.

Angel
Hoe help jij mij dan precies?
Allereerst door met oprechte aandacht naar je te luisteren. Daarna vinden we samen je spreekwoordelijke angel. Je ontdekt hoe je met nieuwe inzichten en vaardigheden zelf invloed hebt op je omgeving. Er ontstaat weer ruimte voor oplossingen en je behaalt in korte tijd resultaten waar je blij van wordt. Deze blijheid straal je uit naar je omgeving. Mijn methode brengt je in balans, zodat je met een gevoel van vrijheid vol vertrouwen en energie verder kunt.

En het thuisfront?
Die zal zich afvragen wat er met die professionele klager is gebeurd.

Werk je ook met teams?
Zeker! Ik begeleid zorgprofessionals zowel individueel (1 op 1) als in groepsverband. Bespreek het met je leidinggevende en team of neem zelfstandig de stap naar mijn praktijk. Je bent meer dan welkom!

Ik ben Josien Hanewald-Oudman. In 2016 startte ik mijn praktijk Ik wil anders, Life Coaching en Mediation in Transformatieve Conflictoplossing. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Meppel, waar ook mijn praktijk gevestigd is. Ik sta geregistreerd bij ITCO, de beroepsorganisatie van transformatieve coaches en mediators.

Laten we kennismaken met elkaar! Zodat we daarna samen aan de slag kunnen met het oplossen van je struikelblok. Stap voor stap.

Werk

2022-heden: Verpleegkundige/gezinstrainer in de GGZ
2019-2022: Ambulant begeleider in gezinnen met multiproblematiek
1999-2019: Verpleegkundige op een psychiatrische ziekenhuisafdeling

Opleiding
•   2016: Teamspirit Transformatieve conflictoplossing | Wel-Com Mediation & Life Coaching
•   2015: Specialisatie Transformatieve Conflictoplossing | Wel-Com Mediation & Life Coaching
•   2014: De Kunst van Transformatieve Conflictoplossing | Wel-Com Mediation & Life Coaching
•   2012: Train de trainer ‘Omgaan met emotie, agressie en geweld’

Er is meer dan werk
Naast mijn werk als verpleegkundige, trainer en mediator geniet ik ook van:
–    Afspreken met vriendinnen en gezellig kletsen over alles wat ons bezighoudt in het leven
–    Samen met anderen buiten sporten: padel, wandelen, fietsen, zeilen en skiën
–    Muziek maken (piano en gitaar)
–    Met mijn man, kinderen en camper op pad gaan en samen genieten van de kleine dingen
–    Alleen eropuit gaan om in alle rust te lezen en op mezelf te zijn
–    Drukte, gezelligheid en rumoerigheid
–    Maar ook: een dag thuis zijn en lekker niets doen
–    Bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling

Contactgegevens
Josien Hanewald
Josienhanewald@ikwilanders.nl
06-48961651